john modderkolk, Amerika, John Modderkolk Amerika

john modderkolk, john modderkolk, john modderkolk


VS dropt gigantische bom op Afghanistan
Gisteren, 19:00

Deel dit Premium artikel met je vrienden zodat zij het gratis kunnen lezen!

Het Amerikaanse leger heeft donderdag een enorme bom laten vallen op Afghanistan. De MOAB-bom was gericht op tunnels en personeel van IS in het oosten van het land.

    De bom zou om 19.00 uur lokale tijd zijn gedropt in het district Achin, gelegen in de oostelijke provincie Nangarhar. Het is nog niet duidelijk hoe groot de schade is.

    MOAB

    Het is de eerste keer dat de MOAB-bom (Massive Ordnance Air Blast), is gebruikt, aldus Amerikaanse bronnen. Deze bom is een van de grootste niet-nucleaire bommen, bijnaam ’Mother Of All Bombs (Moeder Van Alle Bommen)’, die de Amerikanen hebben. De GBU-43 werd ontwikkeld tijdens de oorlog in Irak maar was vooralsnog nog nooit ingezet in een gevechtssituatie.
    De bom weegt in totaal zo’n 10.000 kilo en kan niet met een normale bommenwerper worden vervoerd. Er is een vrachtvliegtuig nodig om de MOAB te verplaatsen.

    ’Verdediging versterkt’

    Islamitische Staat heeft zijn verdediging in Afghanistan versterkt met ,,geïmproviseerde explosieven, bunkers en tunnels”, aldus de Amerikaanse strijdkrachten in een verklaring die naar Amerikaanse media is gestuurd. De MOAB zou ,,de juiste munitie” zijn om dergelijke obstakels aan te pakken.
    De inzet van de bom diende ook om de kans te minimaliseren dat slachtoffers zouden vallen onder Amerikaanse en Afghaanse militairen die actief zijn in het gebied. De VS benadrukken al het mogelijke te hebben gedaan om burgerslachtoffers te voorkomen.

    Verder lezen?
    Elke maand 15 premium artikelen gratis
    Ik heb al een account / ik ben abonnee
    Verder lezen?
    U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
    Tijd voor een abonnement!
    Deel dit Premium artikel met je vrienden zodat zij het gratis kunnen lezen!





    6.2 °C
    W2
    Beurs AEX
    AEX515.77
    + / --0.39%


    Reacties

    Een reactie posten

    Populaire posts van deze blog

    john modderkolk heeft zijn gotische klok opgehaald

    john modderkolk renkum 0317 vind antiek tin mooi en wat vind jij